Veganistische Lunchroom, Restaurant & Catering
Telefoon 0651 538225

Lunchroom & Restaurant

Op 6 mei 2015 zijn we gestart met onze nieuwe lunchroom “Daantje” in de Nieuwstraat 25 te Dordrecht. Met het aanbod van een gedeeltelijk biologisch en volledig plantaardige kaart, zijn we de eerste in de Drechtsteden.

Na twee jaar een eigen vegetarisch cateringbedrijf te hebben gehad en een jaar een samenwerking met de vegetarisch, glutenvrije lunchroom Puur op Voorstraat Noord (helaas gesloten per 1 april 2017), hebben we de sprong gewaagd een eigen zaak te openen. In het monumentale pand aan de Nieuwstraat 25, waar voorheen het restaurant De Dulle Griet gevestigd was, zijn we een nieuw avontuur begonnen. Je kunt komen genieten van snelle, eenvoudige, maar wel biologische en volledig plantaardige lekkernijen. We kiezen heel bewust voor volledig plantaardig omdat omdat steeds meer mensen de keuze maken om te stoppen of in ieder geval te minderen met vlees en vis. Gezien de recente berichtgevingen binnen de vlees- en visindustrie is dat geen vreemde ontwikkeling. Wij zijn overtuigd dat het voor het milieu heel goed zou zijn, als iedereen minder vlees en vis zou eten. We willen mensen graag laten proeven dat een dagje plantaardig heel lekker kan zijn en hopen mensen te inspireren met onze gerechten. Dat doel bereiken we o.a. door onze gasten te laten genieten van ons concept ‘The bowl van de week’, dit is een elke week wisselend hoofdgerecht, zonder vleesvervangers, aangeboden op de avond. Op Facebook zetten we uiterlijk woensdag wat we die week aanbieden.

Ons doel is de flexitariër (die regelmatig een dagje zonder vlees of vis doet), de pescitariër (die geen vlees, maar wel vis eet), de vegetariër (die altijd vlees- en visloos eet) en de veganist (die helemaal geen dierlijke producten nuttigt), met andere woorden dus: iedereen,  bedienen met lekkere lunches, heerlijke menu’s, smakelijke zoetigheden, goede koffie & thee en alcoholische dranken.